Per als cristians no hi ha forasters

Lee el manifiesto en ESP | POR | EUS | GAL

Les persones que formem l’Associació de Salesians Cooperadors a la Regió ibèrica ens fem ressò del clam de centenars de milers de persones que cada dia es veuen en la necessitat vital d’abandonar les seves llars, les terres on habiten i la seva gent fugint de la guerra, de la persecució, de la misèria o dels efectes climàtics. Especialment alcem la veu en favor de tots els nens, adolescents i joves que estan perdent la seva infància i la seva joventut atrapats en un abisme, entre la injustícia d’un món que els expulsa i els murs d’un altre que no els acull per no renunciar a el seu benestar.

Manifestem que totes les persones tenen la mateixa dignitat amb independència del seu origen, el color de la seva pell, la seva cultura o les seves creences.

Denunciem els greus desequilibris entre els pobles del món que algunes estructures i mecanismes originen per l’interès econòmic d’uns pocs.

Creiem que migrar és un dret humà, però no haver de migrar també ho és. La persona migrant ha de ser tractada amb justícia i fraternitat. Això exigeix ​​el reconeixement dels seus drets humans, civils i econòmics, així com les seves diferències culturals, de la mateixa manera que se’ls exigeix ​​la seva adaptació, respecte pel lloc que els acull i la seva aportació constructiva a la societat.

Veiem que, sovint, la precària situació de moltes persones migrants, lluny de despertar la nostra solidaritat, causa temor i recels provocant situacions d’intolerància, xenofòbia i racisme.

Cap cristià pot consentir, i encara menys alimentar, manifestacions de racisme, xenofòbia, discriminació i opressió de cap persona, especialment dels més pobres i vulnerables, perquè tots estem cridats a formar la família de Crist. Per als cristians, ni pelegrins, ni forasters, ni desterrats, ningú no és estranger.

Com salesians cooperadors, cristians atents especialment a el desenvolupament personal d’infants, adolescents i joves, no podem romandre com a espectadors d’aquest injust escenari: nens i nenes que es desplacen de forma inhumana per terra o per mar, adolescents que no coneixen altra vida més enllà del confinament en camps de refugiats des que van néixer, joves migrants abocats a la supervivència sense il·lusió per viure, sense veure indicis de futur a les nostres ciutats. Quants d’ells estan sols, abandonats pels esdeveniments, orfes de família i d’humanitat! Ningú no vol abandonar la seva llar i ells menys que ningú. Tots volem ser feliços i estar alegres i ells més que ningú.

Des d’aquí alcem la veu ferma i clara per denunciar la seva injusta realitat.

Exigim als governs coherència entre els valors que promulguen les constitucions dels nostres països i les actuacions de caràcter internacional i local, comercials i econòmiques en relació als drets humans dels migrants que arriben a la nostra societat.

Demanem a cada ciutadà que sigui capaç de sortir de la seva zona de confort, per justícia i humanitat millorant així l’acollida, la comprensió i l’hospitalitat cap a les persones immigrants i de forma especial cap als nens, adolescents i joves, alguns sense família i extremadament vulnerables.

No volem acabar aquest manifest sense posar en valor l’esforç de particulars, entitats i administracions que treballen de forma incansable en l’acolliment, assistència, inserció i promoció de les persones migrants i refugiades. Tots ells, a més de ser un estímul, contribueixen a la construcció d’un món més just. Com descendents d’un poble que va peregrinar pel desert demanem al Senyor, que camina amb nosaltres, que protegeixi a tots aquests germans i ens obri els cors per acollir-los

DESCARGAS

[wpfilebase tag=list id=17 pagenav=1 tpl=mitabla/]