Els nostres referents

Una altra vegada la mort d’un germà ens ha agafat a contrapeu, tot i que, en segons quines circumstàncies de la vida, hi ha situacions de les quals no n’esperes res positiu. Aquesta sensació la tenia, d’ençà que el vaig anar a veure a la Residència i ja no el vaig poder visitar amb normalitat, a causa del seu deteriorament físic.

Bé, ja sabeu que el dia 8 de març va morir en Romà Bertran, un desconegut per a molts de vosaltres, però no pels que el coneixíem i vam tenir la sort de tenir-lo de company de grup. El Romà en el grup era el “personatge” el company que trencava els tòpics, en les seves aportacions a les converses dels temes, sempre hi deia la seva amb seguretat i molt contingut; també era difícil d’entendre, les persones que saben molt, quan s’expliquen acostumen a utilitzar un vocabulari carregós i molt culta, que la resta dels mortals ens costa d’assimilar. Malgrat això apreciàvem molt les seves puntualitzacions.

Parlar de la mort en plena Setmana Santa, no tindria cap sentit, si no fos que per nosaltres els cristians, la mort sempre té un final feliç. Al final de la nostra existència humana, ens arribarà la nostra Pasqua, a on gaudirem, altra vegada, dels éssers estimats que ens han precedit. Ara mateix molts de vosaltres, em direu que aquestes paraules esteu cansats de sentir-les, en el 90% dels enterraments que hem assistit el celebrat ens ho ha dit. Però la pregunta no és si ho hem sentit, si no: ens ho creiem?

Germans, amics, companys, … Jo no sóc ningú per a donar-vos lliçons, però em crec les paraules de Jesús, les que estan escrites en els evangelis. Tot el que ens passa a la vida ho trobarem escrit, només amb la fe trobarem les respostes. Aquest any passat i l’actual han estat especialment durs per l’associació pel que fa a pèrdues d’éssers estimats, alguns Centres en concret, hem rebut de valent. Aquests salesians cooperadors traspassats han estat referents per a molts de nosaltres, amb vides plenes de lliurament als altres, ens han ensenyat que és l’amor i que vol dir ser germà; fins i tot, quan les forces no els han permès estar a primera línia, amb la seva pregària i solidaritat econòmica, ens han ajudat a tirar endavant les nostres missions.

En aquesta Pasqua, he volgut fer un homenatge als nostres germans difunts, amb la seguretat que estant al costat del Pare a on vetllaran per nosaltres i allà els retrobarem i gaudirem de la seva companyia eternament. Que gaudiu de les celebracions d’aquests dies i per sobre de tot que tingueu una Bona Pasqua!

Descarga aquí el Boletín de la Provincia Mare de Deu de la Mercè Pascua 2019